De trend van de bouwsector is het beperken van de CO2-uitstoot door middel van lage energiewoningen te ontwerpen. Deze goed geïsoleerde woningen, kantoren en werkruimtes hebben mechanische ventilatie nodig om een gezond binnenklimaat te behouden.

Bij de lancering van de Tallinn 2015 was het doel van Sanutal niet alleen om de eindklant tevreden te houden met een laag verbruik, maar ook om de installateur een eenvoudig te installeren toestel met verschillende plaatsingsmogelijkheden aan te bieden.

Compact, efficiënt en duurzaam zijn dan ook 3 woorden die gepaard gaan met de Tallinn.

Compact

De Tallinn is een zeer compact en ideaal toestel om zowel aan het plafond als aan de muur te bevestigen. Door z’n beperkte hoogte van 295mm en minimale gewicht van 18kg kan hij boven een deuropening, kantelpoort of in het vals plafond weggewerkt worden. Daarnaast kan je de ventilatiekanalen naar de binnenruimtes zowel aansluiten aan de kopse kant als aan de zijkant. Dit zorgt ervoor dat je de installatie in een zeer beperkte ruimte kunt realiseren.

Tallinn Ventilatie

Geluidloos

De Tallinn behoort tot de units met het laagste kanaalgeluid op de markt! De speciale positie van de twee ventilatoren zorgt ervoor dat het geluid eerst gedempt wordt door de warmtewisselaar en vervolgens pas de kanalen in gaat. Het toepassen van een nieuwe EPP-technologie (Geëxpandeerde polypropyleen) maakt de oppervlakte van de unit gladder, zodanig dat de prestatie van de unit duidelijk beter is.

Hoog rendement

Door het toepassen van de nieuwste EC-ventilatoren is het verbruik van de Tallinn zeer laag. De kunststof warmtewisselaar zorgt voor een hoog warmte recuperatie rendement van 88%. Dit zet ons naaste de beste van de klas.

Makkelijk in onderhoud

Doordat de unit in 90% van de gevallen als plafondmontage wordt geïnstalleerd, is deze gemakkelijk te bereiken. Denk maar aan plaatsen zoals een berging of garage. Via uitneembare stoppen zijn de filters op een eenvoudige manier bereikbaar en vervangbaar.

Eenvoudig te bedienen

De Tallinn kan bedient worden op verschillende manieren. Tabletbesturing, smartphone app, RF-bediening, ingebouwde klok, domotica of een digitaal touchscreen.