De trend van de bouwsector is het beperken van de CO2-uitstoot door middel van lage energiewoningen te ontwerpen. Deze goed geïsoleerde woningen, kantoren en werkruimtes hebben mechanische ventilatie nodig om een gezond binnenklimaat te behouden.

Meestal wordt het ventilatietoestel in de berging, zolder of garage geplaatst en neemt dit een deel van de ruimte in beslag. Bij de lancering van de Tallinn was het doel van Sanutal niet alleen om de eindklant tevreden te houden met een laag verbruik, maar ook om niet te veel plaats in beslag te nemen.

Denk maar wat je kan doen met 1m² extra vrije ruimte.
Een wasmachine plaatsen, extra koelkast, ruimte om speelgoed van de kinderen te plaatsen,...

Compact, efficiënt en duurzaam zijn 3 woorden waar de Tallinn op inspeelt.

Sanutal Tallinn  Vooraansluiting 2020 May 06
Sanutal Tallinn  Zijaansluiting 2020 May 06
Sanutal Tallinn  Schacht 2020 May 06
Sanutal Tallinn  Zolder 2020 May 06

Compact

De Tallinn is een zeer compact toestel om zowel aan het plafond als aan de muur te monteren. Met een beperkte hoogte van 295mm en minimale gewicht van 18kg is het mogelijk om de Tallinn boven een deuropening, kantelpoort of in het valse plafond weg te werken.

Het toestel beschikt standaard over 2 voor-, 2 achter- en 2 zij-aansluitingen. Hierdoor kunnen de ventilatiekanalen naar de binnenruimtes aangesloten worden aan de voorkant en/of zijkant. Dit zorgt ervoor dat de installatie in een zeer beperkte ruimte kan gerealiseerd worden.

Tallinn Ventilatie

Geluidloos

De Tallinn behoort tot de units met het laagste kanaalgeluid op de markt! De speciale positie van de twee ventilatoren zorgt dat het geluid eerst gedempt wordt door de warmtewisselaar en vervolgens pas de kanalen in gaat.

Het toepassen van een nieuwe EPP-technologie (Geëxpandeerde polypropyleen) maakt de oppervlakte van de unit gladder, zodanig dat de prestatie van de unit duidelijk beter is.

Hoog rendement

De tegenstroom warmtewisselaar zorgt voor een hoog warmte recuperatie rendement tot 90%. Dit zorgt voor comfortabele temperaturen in je woning en zet ons naast de beste van de klas.

Makkelijk in onderhoud

De unit wordt in 8 van de 10 situaties geïnstalleerd aan het plafond waardoor deze gemakkelijk te bereiken is. Via uitneembare stoppen zijn de filters op een eenvoudige manier bereikbaar en vervangbaar.

Eenvoudig te bedienen

De Tallinn kan bediend worden op verschillende manieren. RF bediening, smartphone app, ingebouwde klok, domotica (0-10V aansluiting) of een digitaal touchscreen.